• Szukaj w
Platforma Facebook
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28
  1. #21
    Dołączył
    Aug 2003
    Posty
    10,485

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez agat79 Zobacz posta
    A mysmy wlasnie okolicznosciowo, na pobyty w Pl kupili Playa, i bylam zdziwiona gubieniem sieci, myslalam, ze to wina starszego aparatu, w ktorym mam karte. A tu takie buty. Nie sadzilam, ze jeszcze jest cos takiego jak "problemy z siecia"- zwlaszcza, ze slupy widac na kazdym kroku
    Jak play mial mało własnych masztów to duzo korzystał z sieci Plusa. i plus troche na złośc robił tak za jak sie przechodziło z nadajnika Play do Plus to zrywał połaczenia (kosztowo im sie opłacało). Zawsze męzowi nam zrywalo rozmowe jak M. wracał do domu i gadał jadąc. i to zawsze w tym samym miejscu. teraz juz sie to nie zdaza. raczej problem z moim zasięgiem w domu (a raczej w jednym pokoju a tu w zasadzie żadna sieć nie odbiera)... no i komórke mam juz leciwa
    REKLAMA

  2. #22
    Dołączył
    Jul 2008
    Posty
    4,335

    Domyślnie

    My (ja i mąż ) mamy tel w Play i jesteśmy zadowoleni. I z jakości rozmów, z zasięgu oraz z kosztów
    Michałek (2007), Maksiu (2011)

  3. #23
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    4,319

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez gobin Zobacz posta
    Siwki taka mała rada, jak nawet nie przeniesiecie numeru upewnijcie się że nie zrobiono tego mimo wszystko - u nas się tak zdarzyło
    No cos Ty .... ale jaja
    Cytat Zamieszczone przez oli80 Zobacz posta
    ... no i koszty o wiele mniejsze
    no wlasnie o te koszty mi chodzi, bo my teraz za teleson dostaniemy ponad 300 zl rachunek..... (tzn sie za dwa oba w orange) i jak policzylam to wlasnie tam w abonamencie za 70 zeta bede miala 540 minut i oprocz tego polaczenia do play i na wszystkie stacjonarne za free a malz wygaduje 300 minut miesiecznie, ja okolo 500-600 wiec jumu minuty zostana i wymiesci sie w abonamencie, mi akurat bedzie na styk ale tez powinnam sie wymiescic, czyli wyszloby ze powinnismy sie w 150 zl wymiescic miesiecznie, czyli ponad 100 zl oszczednosci...no to duzo jest. i telefony maja duzo tansze niz w innych sieciach, bo np za nokie c6 u nich zaplace 99 netto a potem znalazlam najtaniej w orange ten sam telefon 150 netto a np era i plus to juz ponad 250 zl... Tylko... jezeli nei mamy miec zasiegu i tracic przez to klientow to wtedy sie moze okazac ze to zerowa oszczednosc...
    Cytat Zamieszczone przez aborka Zobacz posta
    dokładie. ja byłam z Ala w szpitalu i tam był słaby zasięg. rozładaowąła mi sie jedna komórka i karte prełozyłam do innej... i zasięg byl. ledwo ale był i sie dalo dzwonic. A karta i operator ten sam
    No wlasnie wiem juz ze samsungi maja gorsze antenki wbudowane, wiec teraz chcemy nokie koniecznie bo podobno one maja najlepszy jednak zasieg, ale boimi sie ze pomimo to moze byc problem...

    Choc wlasnie zadzwonilam z ciekawosci na meza firmowy wlasnie z play i podobno telefon lezal na biurku i kolezanka ze mna rozmawiala przy biurku i nic nie przerywalo ani nic a z orange to nei ma szans na to...

    Chyba ze... tylko to lekki problem, ale czy mozna zrobic przekierowanie rozmow na numer z innej sieci? Bo moze zrobic tak by malz do drgugiego telefonu wsadzil karte np z orange i zrobil sobie przekierowanie z tego numeru play ze jak poza zasiegiem jest to zeby na orange przerzucalo...hm... Tylko musialby dwa telefony ze soba miec, ale moze to byloby jakies rozwiazanie, bo w roznych miejscach wlansie rozne sieci inaczej dzialaja...hm....

  4. #24
    Dołączył
    Aug 2003
    Posty
    10,485

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez swiki Zobacz posta
    Chyba ze... tylko to lekki problem, ale czy mozna zrobic przekierowanie rozmow na numer z innej sieci? Bo moze zrobic tak by malz do drgugiego telefonu wsadzil karte np z orange i zrobil sobie przekierowanie z tego numeru play ze jak poza zasiegiem jest to zeby na orange przerzucalo...hm... Tylko musialby dwa telefony ze soba miec, ale moze to byloby jakies rozwiazanie, bo w roznych miejscach wlansie rozne sieci inaczej dzialaja...hm....
    play korzysta z sieci orange, plus i play. bez sensu miec dwa telefony. a jak juz to drugi w erze. tylko wtedy moze byc tak ze na granicy zasięgów telefon caly czas zmienia dostawce. mój (ale ja mam jakis testowy) w domu ciągle ma info ze zgubil sieć i szuka. problem jest jak on jest w torbie , schowany. wtedy trudno sie dodzwonić. I pamietaj o usłudze darmowych rozmów w sieci. nie weim jak to sie uruchamia ale to dośc opłacalne - jak przeniesiesz oba numery to miedzy soba rozawiacie za darmo. (i z innymi w PLAY)

  5. #25
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    4,319

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez aborka Zobacz posta
    play korzysta z sieci orange, plus i play. bez sensu miec dwa telefony. a jak juz to drugi w erze. tylko wtedy moze byc tak ze na granicy zasięgów telefon caly czas zmienia dostawce. mój (ale ja mam jakis testowy) w domu ciągle ma info ze zgubil sieć i szuka. problem jest jak on jest w torbie , schowany. wtedy trudno sie dodzwonić. I pamietaj o usłudze darmowych rozmów w sieci. nie weim jak to sie uruchamia ale to dośc opłacalne - jak przeniesiesz oba numery to miedzy soba rozawiacie za darmo. (i z innymi w PLAY)
    No wlasnie podobno tylko z nadajnikow plusa play korzysta... ( o wlasnie moj m dojechal do pracy- wzywany abonent ma wylaczony tel...itd) i dlatego myslalam wlasnie o drugim z orange i wyczytalam juz ze najlepiej recznie ustwic by pracowal tylko na sieci plusa to wtedy nie ma problemow z tym przechodzeiniem...

    Ale znaczy sie ma jednak problem wlasnie jak smienia sie nadajnik i troche trwa zanim go zalapie?? Bo wlasnie to jest podobno problem playa - to przechodzenie pomiedzy nadajnikami???

  6. #26
    Dołączył
    Aug 2003
    Posty
    10,485

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez swiki Zobacz posta
    No wlasnie podobno tylko z nadajnikow plusa play korzysta... ( o wlasnie moj m dojechal do pracy- wzywany abonent ma wylaczony tel...itd) i dlatego myslalam wlasnie o drugim z orange i wyczytalam juz ze najlepiej recznie ustwic by pracowal tylko na sieci plusa to wtedy nie ma problemow z tym przechodzeiniem...

    Ale znaczy sie ma jednak problem wlasnie jak smienia sie nadajnik i troche trwa zanim go zalapie?? Bo wlasnie to jest podobno problem playa - to przechodzenie pomiedzy nadajnikami???
    Zrywa i trzeba zadzwonic jeszcze raz. nie trzeba czekać. tak jest jak sie przemieszA co do sieci... nie wiem czy oni ten orange juz komercyjnie włączyli.

  7. #27
    Dołączył
    May 2007
    Miasto
    już tylko tu ;)
    Posty
    4,302

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez swiki Zobacz posta
    No wlasnie wiem juz ze samsungi maja gorsze antenki wbudowane, wiec teraz chcemy nokie koniecznie bo podobno one maja najlepszy jednak zasieg, ale boimi sie ze pomimo to moze byc problem...
    no właśnie moja mama miała samsunga, a po zmianie na nokie problem absolutnie zniknął. ale nie o play u nas chodziło.

    Chyba ze... tylko to lekki problem, ale czy mozna zrobic przekierowanie rozmow na numer z innej sieci? Bo moze zrobic tak by malz do drgugiego telefonu wsadzil karte np z orange i zrobil sobie przekierowanie z tego numeru play ze jak poza zasiegiem jest to zeby na orange przerzucalo...hm... Tylko musialby dwa telefony ze soba miec, ale moze to byloby jakies rozwiazanie, bo w roznych miejscach wlansie rozne sieci inaczej dzialaja...hm....
    tylko sprawdź ile to przekierownie do innej sieci kosztuje.
    no i pamiętaj, że koszty z innych sieci na play są dużo wyższe niż do sieci "tradycyjnych", niestety :/ ja ograniczyłam moje długie rozmowy z koleżanką, która ma play bo koszmarne pieniądze mnie to kosztuje :/

  8. #28

    Domyślnie

    My przenieśliśmy numery z ery do play i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mąż z pracy jeździ po różnych dziurach. Czasem jest w jakimś dziwnym lesie to jest gorszy sygnał, ale ogolnie jest dobrze, na tyle, że kilka dni temu przedłużył umowę.
    REKLAMA
    odkryłam w sobie naturę podglądacza
    http://www.lasy.gov.pl/zubr

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •