pare razy czytalam w tym kaciku o takim problemie, wiec postaram sie poradzic..dla tych co nie wiedza...

po pierwsze:
jak zapobiec zwazeniu?

-skaldniki mieszac stopniwo.np..margaryne z masa budyniowa;. nie calosc na raz, tylko po lyzce i ucierac; i kontrolowac jakosc masy, bo czasami moze nam wyjsc za duzo masy budyniowej, iwec nie trzeba dawac calosci, gdy konsystencja i smak nam odpowiadaja

po drugie:
gdy juz krem sie zwazyl
-zagotowac mleko i dodawac po lyzce , w zaleznosci ile masa potrzebuje zeby wrocic piewotnego stanu; czyli dajemy lyzke goracego mleka i ucieramy, jesli wciaz masa wyglada zle, dajemy jeszcze jedna i ucieramy i sprawdzamy, i tak do skutku: mysle ze po 2-3 masa powinna wrocic do normy

jesli to nie pomoze..to sorry..moze przyczyna tkwi w czyms innym))

claudia..ur.29maja2003))
REKLAMA