|
-
Upławy w ciąży
Moje Kochane, czy dosć obfite upławy w ciąży są czymś normalnym? Praktycznie od początku ciązy je mam, ale teraz po zabiegu podszycia szyjki macicy są większe. Powiedzcie jak to u was jest/było...?
Lena i Maleństwo (26.01.2004)
REKLAMA
Beata i Nikola (14.01.2004)
[obrazek]http://foto.onet.pl/upload/21/76/_234334_n.jpg[/obrazek]
-
Re: Upławy w ciąży
Podobno to normalne, tak mowi moj gin i literatura ktora dorwalam. Jesli sa niekolorowe to OK. Jesli masz nadzerke to moga byc zoltawe, ale raczej nie powinnas ich czuc (to obrzydliwe co pisze, ale tak pisza w ksiazkach)
Asia i maluszek (24 tygodniowy)
Asia mama Oliwierka
-
Od poczatku ciąży miałam bardzo obfite upławy, zaczęłam używać wkładek higienicznych, ale brak dopływu powietrza spowodował, że dostałam lekkiej infekcji, więc musiałam je odstawić, w pracy poprostu zmieniałam bieliznę. Teraz już sie to trochę upokoiło, ale upławy wciąż są.
Ania + ? (30-04-2004)
Ania i Bartuś (26.04.2004)
-
w ciazy uplawy zawsze sa wieksze jezeli nic Cie nie swedzi,nie piecze to wszystko jest w porzadku[img]/images/forum/icons/wink.gif[/img]
Monia i Tymonek (08.08.03)
[obrazek]http://foto.onet.pl/upload/33/19/_357469_n.jpg[/obrazek]Monia i Tymonek (08.08.03)
-
Nie wiem jak to jest w innych miesiącach, ale ja jestem w 9 tyg i lekarz mówi, że to normalne. Zresztą zadałam to pytanie kiedyś na forum i dostałam odpowiedź, że zdarza się to i przez całą ciążę. Pozdrawiam
Kasia i 2 pociechy: Alicja 12.05.2004, Łukasz 01.01.2009
-
uplawy w ciazy wystepuja b czesto i jest to normalne ale czasem moga oznaczac jakis stan zapalny, ale czasem moze to pzrebiegac bezobjawowo ja np w I ciazy mialam uplawy bez dodatkowych dolegliwosci, wydawalo sie ze jest o.k ale po zrobieniu czystosci wyszly jakies drozdzaki - gin-ka stwierdzila ze w ciazy wiekszosc kobiet ma jakies grzybki, odpowiednie globulki szybko to likwiduja i faktycznie tak bylo
Teraz tez sobie czystosc coby spr. czy jest o.k pomimo ze gin twierdzi ze jest, ja wole byc pewna i spokojna [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img]
Aneta + Agniesia (7.07.2002) + ? (17.01.2004)
Agniesia 7.07.02 i Adrianek 3.01.04
-
Ze mnie od początku ciąży po prostu "się leje" [img]/images/forum/icons/blush.gif[/img]. Do tego stopnie, że niedowierzając swojemu ginowi, że nie oznacza to stanu zapalnego, dwa razy ( w odstępie 3 m-cy)robiłam bardzo specjalistyczną biocenozę ( bo zwykła "czystość" mi nie wystarczyła!) i wyniki mnie zszokowały. Grupa I - najlepsza - takiej to od stu lat już nie miałam... [img]/images/forum/icons/smile.gif[/img] Ale dyskomfort cały czas mam potężny, do tego stopnia, że jeżeli szybko nie zmienię wkładki w ciągu dnia, to przemaka mi bielizna. A wtedy do odparzenia już jeden krok... Paskudztwo.
I przepraszam za dosadność, ale musiałam się pożalić!
Kotagus i...

lutowy Dzidziuś [img]/images/forum/icons/laugh.gif[/img]
kotagus z 
-
Ja jestem w 20 tyg. Jesli chodzi o uplawy to najczesciej sa koloru blado-żółtego i sa geste - moj gin stwierdzil po badaniu, ze sa prawidlowe. Wczoraj i dzisiaj natomiast oprócz tych gęstych mialam rowniez uplawy przezroczyste o konsystencji jak woda - wkładka mi przemokła - przestraszyłam się. Czy takie uplawy sa normalne czy tylko gęste są w porządku?
Iwka ( 01/03/2004)
-
No wiec ja tez czytalam ze te biale sa normalna rzecza a tu sie okazuje ze przypadkowo zaczelo mnie cos swedziec wiec gin zapisala mi krem dopochwowy ktory uzywalam przez tydzien, nie dosc ze swedzenie przeszlo to te biale uplawy rowniez . Teraz jestem czysciusienka, wkladka niepotrzebna. Wieczorem majteczki jak rano [img]/images/forum/icons/wink.gif[/img] Po prostu ideal
Ciku i cikus(ia) [img]/images/forum/icons/laugh.gif[/img]
10 luty 2004
Uprawnienia umieszczania postów