PDA

Zobacz pełną wersję : Problem

sabka
02-20-2002, 09:16
Drogie dziewczyny, jestem w ciąży i mam poważny problem. Nie mogę się wypróżnić normalnie. Czy któraś z was miała podobne problemy. Poradźcie co mogę zrobić bo niedługo mnie rozsadzi.
Sabka

toga
02-20-2002, 18:59
to byltakze mojproblem w pierwszych 3 tyg. - i sprwe załawiłam nast:
- rano po obudzeniu - szklanka wody, zaraz potem owoc - njal. jabłko
do chleba na masło - mielone siemie lniane, albo w całości prazone na patelni z odrobiną soli, bez tłuszczu
do jogurtu - otręby owsiane, inne ziaran
podjadac ziarna, sliwki sucszone, morele - generalnie duzo ziaren - po dwóch dniach wszystko się unormuje!

zairnasą bardzo zdrowe - mogdłąy, słonecznik, siemie - zawieraja elementy gdzie indziej rzadko spotaykane, a poza tym doskonale zastępują słodycze, kt. nie są konieczne do zrowia dzidiz i Twojego

Avocado
02-21-2002, 09:23
Pomagają rónież suszone śliwki, bądź po prostu czopki glicerynowe. Pozdrawiam.

Joanna

basik
02-21-2002, 10:45
Sabka, mi pomaga zjedzenie kiwi (!). A juz na pewno kilka lykow kawy z mlekiem rano... moze i Ty sprobuj!

KasiaL
02-21-2002, 15:07
Sabko, mi bardzo dobrze robi wypicie soku z 2 jabłek, 2 marchewek i jednego buraka. Bardzo dobrze też zapobiega anemii. Maż robi mi codziennie taki soczek i kłopoty minęły jak ręką odjął! Trochę to wymaga wysiłku, ale opłaca się! I ile witaminek!

maluch13
02-22-2002, 12:15
Recepta na te dolegliwosc mojej rodzinki (mama, siostra, teraz ja):
Wieczorem wrzucasz do szklanki przegotowanej lub mineralnej wody suszone sliwki. Rano wypijasz wode i zjadasz sliwki. Pomaga i nie wymaga duzej ilosci czasu i wkladu pracy...
Aneta