Zobacz pełną wersję : Tyłozgięcie macicy
Czy ktoś może mnie poinformować, do którego tygodnia ciąży tyłozgięta macica powinna się wyprostować i czy jeśli się nie wyprostuje, to czy grozi to poronieniem?
Agnieszka30
01-17-2002, 09:53
O kurcze, ja tez mam tylozgiecie i nawet nie wiedzialam, ze macica powinna sie w ciazy wyprostowac! Tez bede wdzieczna za wszelkie informacje na ten temat...
Agnieszka
Jak tylko coś będę wiedziała, to dam znać, a w którym jesteś tygodniu, bo ja koniec 11 (od OM)
Joanna
Agnieszka30
01-21-2002, 12:10
Ja dzis wlasnie skonczylam dopiero 5. tydzien. Wiem dokladnie, bo moja ciaza to efekt sztucznego zaplodnienia. jeszcze dluga droga przede mna. Chetnie przeczytam wszelkie informacje o tylozgieciu, przy okazji sama zapytam lekarza przy okazji najblizszej wizyty.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ja wczoraj zaczęłam 12 tydzień. Myślę, że trzon macicy już się wyprostował, albo się prostuje, bo na początku miałam strasznie obolałą kość ogonową, tak bardzo, że nie mogłam siedzieć długo na twardym krześle, a teraz nic mnie nie boli. Idę w czwartek do lekarza, więc myślę, że mi przekaże pomyślną informację. Życzę Ci powodzenia w ciążowych bojach i szczęśliwego rozwiązania.
Joanna
Byłam u lekarza, który powiedział, że trzon macicy prostuje się około 16 tygodnia, u mnie (jestem w 12 tygodniu) już macica zaczyna unosić się do góry, także chyba wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam
Joanna
to tak jak ja i też mam tyłozgięcie macicy ,lekarz mi powiedział że macica sama się odwróci a jeżeli nie sama to zrobi to lekarz .Nie martw się wszystko będzie dobrze.:-)
Oj dziękuję za pocieszenie. Teraz zaczęłam 14 tydzień ciąży i sama czuję, że macica zmieniła już położenie, ale dobrze wiedzieć, że w razie czego pomoże lekarz. Pozdrowienia.
Joanna