• Szukaj w
Forum dziecko-info.rodzice.pl  
 

Zobacz pełną wersję : jaki makaron do lasagne?



mloda
19-06-10, 11:25
Chodzi mi o taki, który nie trzeba obgotowywać, tylko surowy sie kładzie i na pewno zmięknie podczas pieczenia.

pozdr

banzi07
19-06-10, 11:42
NIe wiem, ale ja zawsze do lasagne biorę ten w płatach z lubelli :Niepewny:

aisa.m
19-06-10, 11:59
Ja robie sos beszamelowy i nie gotuje wtedy makaronu bez wzgledu jak jest napisane na opakowaniu. Kazdy plat makarony smaruje z obu stron i ukladam warstwowo. Wychodzi PYCHA :)
Ale najczesciej kupuje lubeli lub w takim czerwonym opakowaniu primo gusto chyba.

aniek22
19-06-10, 13:44
Ja robilam już z roznych rodzaji makaronu i jeżeli są dobrze pokryte sosem to zmiekną napewno :)

mloda
20-06-10, 10:02
Ja robie sos beszamelowy i nie gotuje wtedy makaronu bez wzgledu jak jest napisane na opakowaniu. Kazdy plat makarony smaruje z obu stron i ukladam warstwowo. Wychodzi PYCHA :)
Ale najczesciej kupuje lubeli lub w takim czerwonym opakowaniu primo gusto chyba.

A jak się robi sos beszamelowy?

koleta
20-06-10, 10:16
Tutaj masz przepis na sos beszamelowy (http://pychotka.pl/pychotka/content/view/2205/55/[url)

szkocik
21-06-10, 17:24
witam
to ja poproszę jeszcze o sprawdzony przepis na pyszną lazanię
robiłam raz w życiu z przepisu na opakowaniu makaronu, wyszła względna, ale nie rewelacyjna
jakiś czas temu kupiłam makaron do lazanii i nie mam odwagi zrobić, bo nie mam sprawdzonego przepisu
gdyby ktoś miał dokładny przepis to bardzo proszę

KasiaLublin
22-06-10, 21:30
witam
to ja poproszę jeszcze o sprawdzony przepis na pyszną lazanię
robiłam raz w życiu z przepisu na opakowaniu makaronu, wyszła względna, ale nie rewelacyjna
jakiś czas temu kupiłam makaron do lazanii i nie mam odwagi zrobić, bo nie mam sprawdzonego przepisu
gdyby ktoś miał dokładny przepis to bardzo proszę

oooo ja tez nie pogardziłabym sprawdzonym przepisem...
Kasia

agat79
22-06-10, 21:40
a ja robie lasagne ze swiderkow:Fiu fiu: Nooo, gotuje, mieszam z mieskiem mielonym, sosem pomidorowym, zalewam beszamelem i posypuje zoltym serem i hop, do pieca.

mamajoanna
09-08-10, 21:08
ja robię lasagne z makaronu z Lubelli, smaruje płaty beszamelkiem, i przekładme na zmianę mięsem mielonym w sosie pomidorowym i szpinakiem
mniam ;-)))