• Szukaj w
Forum dziecko-info.rodzice.pl  
 

Zobacz pełną wersję : dziewczyny jaki macie hematokryt w ciązy ?



mańka
17-12-03, 10:01
ja mam 33,9 i to widze ze jest ponizej normy .prosze napiszcie bo martwie sie hemoglobina 12,1 .
to bardzo źle?

Gabaa
17-12-03, 10:27
Hematokryt powinien być w okolicach 35, ale nie martw się maz niezłą hemoglobinę, więc nie jest tak źle. A jaką masz ilość erytrocytów? Ja przy poziomie hematorkyt 32, hemoglobina 11,2, a erytrocyty 3,47 dostałam żelazo. U ciężarnych występuje niedokrwistość pozorna, tłumaczyła mi to moja gina, do pewnej granicy nie ma co się przyjmować.

Ania i malutka fasolka 03-05-2004

mańka
17-12-03, 10:32
mam erytrocyty 3,81
to dobrze czy źle?
dziekuję wogóle za odpowiedz

Gabaa
17-12-03, 10:44
To dobrze, nie powinnaś się martwić, mi moja gina powiedziała przy takich wynikach - na początku ciąży (I trymestr), że jest wszystko dobrze, powinnam urozmaicić dietę produktami bogatymi w żelazo jak pietruszka, jabłka, czerwone buraki, wątróbka, czerwone mięso. Ale żelaza nie dostałam przy takiej morfologii, powiedziała mi, że jest jeszcze dobrze i jak nie spadnie to nie ma koniczności podawania żelaza. Niestety spadła. :-(((

Ania i malutka fasolka 03-05-2004

mańka
17-12-03, 10:57
dziekuje ci bardzo ja tez mam fasolke 6-05-2003
byczek....

skate130
17-12-03, 11:08
Ja mam HCT-hematokryt 39,1 a HGB- hemoglobinę 12 a erytrocyty 4.06 i szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia czy to dobrze czy źle. Dopiero idę z tym do lekarza.

skate i maleńki człowieczek czerwcowy (14 czerwca 04)

Gabaa
17-12-03, 12:19
Bardzo się cieszę :-))) Mamy podobne terminy :-)) Podobno morfologia spada w drugim trymestrze najbardziej.

Trzymajcie się cieplutko



Ania i malutka fasolka 03-05-2004

z_kasia1
17-12-03, 14:19
Witaj,
Myślę, że twoje badania nie są takie złe/images/forum/icons/smile.gif; zwłaszcza HGB, co do HCT (jak w temacie) to trochę niskie, ale myślę że to czasami tak bywa w ciąży.
U mnie (termin mam na 06.06.2004) jak na razie (tfutfu/images/forum/icons/wink.gif) ok; HGB spadło z 14.0 do 13.8 ale to i tak jest dobrze (norma z tego co mam napisane 11.5-16.8); natomiast HCT (ten hematokryt) miałam 38.7 a skoczył do 39.1 (normy mam takie: 37.0-47.0).
W sumie zależy jakie normy masz z laboratorium; czasami też bywają wartości obnizone tylko przez jakis czas......
Głowa do góry, pozdrawiamy

<font color=green>Kasia</font color=green> /images/forum/icons/cool.gif

Lilianka
17-12-03, 18:55
Polecam stronke ......... http://mediweb.futuro.net.pl/medicaltest/index.php
tam mozna znalezc normy dotyczace wynikow badan.
Ja mam hematokryt 37,7, a hemoglobine 12,3........na razie w normie (jak stwierdzil lekarz)............/images/forum/icons/smile.gif
Pozdrowionka.

lilianka i czerwcowy skarbeczek 18.06.04

Monika21
17-12-03, 19:24
Ja mam HCT=35,2, a Hb=12,1.
A normy to:
HB= 11- 16,5
HCt=35-50

Pozdrawiam

Monisia i styczniowa dziewczynka (24.01.04)

misiol
17-12-03, 19:43
Na razie krew mam bardzo ładną: hemoglob-14,7 , hematokryt-42 , erytrocyty 4,68 , za to mocz tragedia!

Misiol i dzidzia 25.05.04